Συνταγες

Κολοκυθοσουπα βελουτε με crispy νιφαδες bacon και σπιτικα κρουτόν!

Ο Οκτώβριος μπήκε δυναμικά! Οι θερμοκρασίες -εδώ στα βόρεια τουλάχιστον- έχουν πάρει την κατιούσα, τα χουχουλιάρικα πουλόβερ και οι ζεστές μπότες βγήκαν στην επιφάνεια, τα πρωτοβρόχια έκαναν την εμφάνιση τους και μαζί με αυτά την εμφάνιση τους έκαναν και οι κολοκύθες!

Και από τη στιγμή που οι κολοκύθες κάνουν την εμφάνιση τους, η μαμούλα δεν μπορεί παρά να κάνει κολοκυθόσουπα! Λατρεμένη κολοκυθόσουπα, άκρως φθινοπωρινή για όλη την οικογένεια!

ΥΛΙΚΑ (για τη σούπα)

800 με 900 γρμ πορτοκαλί κολοκύθα καθαρισμένη

2 μέτριες πατάτες

2 καρότα

1/2 πρασο

1/2 παστινάκι

1 κόκκινη πιπερια

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτάλακι του γλυκού βεγκέτα

αλάτι (μην το παρακάνετε γιατί και η βεγκέτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα αλατιού)

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΥΛΙΚΑ (για τα toppings)

100 γρμ. Μπέικον σε λεπτές φέτες

4-5 φέτες ψωμί του τοστ

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

σκόρδο σε σκόνη

πάπρικα γλυκιά

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (σούπα)

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανάβουμε το μάτι στην μεσαία θερμοκρασία για να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για περίπου δυο με τρία λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, βεγκέτα, μοσχοκάρυδο) και περίπου ενάμιση με δύο λίτρα νερό (μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά στην κατσαρόλα μας)

Βράζουμε σε μεσαία φωτιά για περίπου 35 με 40 λεπτά.

Πολτοποιούμε σε μίξερ ή με ραβδομπλεντερ, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (toppings)

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα ταψί, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε κυβάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Έπειτα ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά!

Τοποθετούμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Μέχρι να ετοιμαστούν τα κρουτόν μας, προχωράμε στο μπέικον.

Ανάβουμε το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία και βάζουμε πάνω ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Οταν “κάψει” τοποθετούμε τις φέτες μπέικον και ψήνουμε και από τις δυο μεριές.

Αφαιρούμε και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Σερβίρουμε την σούπα σε βαθύ πιάτο ή μπολ και τοποθετούμε από πάνω τα κρουτόν.

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μπέικον και πασπαλίζουμε από πάνω!

Mamoula‘s tips!

TIP1: Αν η σούπα μας βγει πιο υδαρής από ότι θα θέλαμε, την ξαναβράζουμε πολτοποιημένη για περίπου 15 λεπτά με ανοιχτό καπάκι! Ενώ αν βγει πιο πηχτή, απλά προσθέτουμε βρασμένο νερό!
TIP2: Για πιο όμορφο αποτέλεσμα, μπορούμε να στάξουμε και λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος κατά το σερβίρισμα!

Guten Appetit

Mamoula Ξένια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *