ΠΑΙΔΙ

Επιστροφη στα θρανια!

Τα κουδούνια χτύπησαν! Οι σχολικές αίθουσες πλημμύρισαν με παιδικές φωνούλες και γελαστά μάτια! Τα παιδιά ξαναβρήκαν τους συμμαθητές τους, τους φίλους, τους δασκάλους τους και ελπίζουμε όλοι σύντομα να ξαναβρούν και τους ρυθμούς τους!

Κάπως έτσι κι εμείς το πρωί της Δευτέρας ξυπνήσαμε, ντυθήκαμε, στολιστήκαμε, ετοιμάσαμε την τσαντούλα μας και ξεκινήσαμε για τον παιδικό! Και παρόλο που η Αναστασία είχε μόνο τρεις εβδομάδες να πάει στον παιδικό, μιας και εδώ στην Γερμανία τα σχολεία έχουν διαφορετικές διακοπές από τα σχολεία της Ελλάδας, η χαρά και η λαχτάρα ήταν πολύ έντονα ζωγραφισμένη τόσο στα δικά της ματάκια, όσο και σε όλων των παιδιών, αλλά και των μαμάδων!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στους παιδικούς σταθμούς της Γερμανίας, συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό που πηγαίνει η Αναστασία! Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω δεκάδες επίθετα για να περιγράψω το πόσο ευχαριστημένη είμαι και πόσο ευλογημένη νιώθω που η πρώτη επαφή του παιδιού μου με σχολική αίθουσα, ήταν στο συγκεκριμένο σχολείο! Δεν μπορώ να διαχωρίσω τι ακριβώς είναι αυτό που με κάνει και νιώθω έτσι. Ίσως είναι το ότι από όσα μπορώ να θυμηθώ από την δική μου εμπειρία και από όσα έχω συζητήσει με φίλες μου, αυτό που ζω εγώ εδώ με το παιδί μου απέχει χιλιόμετρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά!). Ίσως είναι οι δασκάλες, οι οποίες σου βγάζουν ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και μια σιγουριά ότι αφήνεις το παιδί σου σε καλά χέρια. Ίσως είναι ο τρόπος διαπαιδαγώγησης και προσέγγισης. Ίσως είναι οι διάφορες δραστηριότητες και τα τόσο απλά καθημερινά πράγματα που γεμίζουν το παιδί σου με εμπειρίες. Ίσως είναι το έντονα φιλικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των μαμάδων. Ίσως να είναι λίγο από όλα αυτά και δεκάδες άλλα στα οποία όμως δεν θα επεκταθώ τώρα για να μην σε κουράσω! Το σίγουρο πάντως είναι πως σήμερα, παρόλο που έχουμε ήδη κλείσει ένα χρόνο στο συγκεκριμένο σχολείο συνεχίζω να έχω την ίδια αίσθηση και να εκπλήσσομαι ευχάριστα!

Δεν θα μπορούσα όμως να μην κάνω και μια αναφορά και να μην λάβω υπ’ όψιν όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα (και όχι μόνο) το τελευταίο διάστημα! Συμμερίζοντας την ανασφάλεια όλων των γονέων για την ομολογουμένως δύσκολη σχολική χρόνια που έπεται, θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε όλοι, παιδιά και γονείς, μια υγιή ψυχικά και σωματικά σχολική χρονιά. Ας σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, γιατί περισσότερο τώρα παρά ποτέ έχουν αυτή την ανάγκη και ας εστιάσουμε στο καλό γιατί μόνο έτσι μπορούμε να το διαιωνίσουμε!

Καλή σχολική χρονια σε όλους!

Mamoula ΞενιαΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *