DIY,  Διακοσμηση

Πασχαλινη διακοσμηση.

Το Πάσχα για μένα είναι συνώνυμο του χρώματος. Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο το σπίτι μας βάζει τα γιορτινά του. Τα χαρούμενα του… τα χρωματιστά του! Έτσι και φέτος, αν και για τα δικά μου δεδομένα λίγο το καθυστερήσαμε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στολίσαμε το σπίτι μας με την βοήθεια των παιδιών φυσικά!

Στον καθιερωμένο σαββατιάτικο περίπατο μας, βρήκαμε κάποια σπασμένα κλαδιά δέντρων, τα οποία μαζέψαμε με το σκεπτικό να τα χρησιμοποιήσουμε ως κεντρικό διακοσμητικό στο τραπέζι. Μου αρέσει αυτή η αίσθηση της αναγέννησης, της αναδημιουργίας! Ήθελα τα παιδιά μου να πάρουν το μήνυμα ότι μπορείς να πάρεις κάτι πολύ απλό, όπως τα σπασμένα κλαδιά δέντρων τα οποία βρίσκονταν πεταμένα στο έδαφος, και με δυο τρεις πολύ απλές πινελιές, να δημιουργήσεις κάτι όμορφο, κάτι νέο, κάτι διαφορετικό! Επιστρέφοντας σπίτι,τα καθαρίσαμε καλά και μετά τα περάσαμε με χρυσό σπρέι για να τους δώσουμε μια νέα όψη! Έπειτα τα αφήσαμε στο μπαλκόνι όλη τη νύχτα για να στεγνώσουν!

Για να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι, ο μπαμπάς μας ανέλαβε να φέρει από την αποθήκη τα πασχαλινά στολίδια, κι εγώ να καθαρίσω, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για την επόμενη μέρα! Τα παιδιά πήγαν για ύπνο με μια γλυκιά προσμονή! Λατρεύω να συμμετέχουν τα παιδιά μου σε τέτοιου είδους διαδικασίες και όπως φαίνεται το ίδιο και αυτές. Να δημιουργούν αναμνήσεις αντίστοιχες με αυτές που έχω κι εγώ από τα παιδικά μου χρόνια! Το πρωινό μας ξύπνημα ήταν συναρπαστικό! Με το που ξύπνησαν, έτρεξαν στο μπαλκόνι (με την τσίμπλα στο μάτι κυριολεκτικά) για να βεβαιωθούν πως τα κλαδιά έχουν στεγνώσει έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του στολισμού!

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον στολισμό! Αντί για βάζο, χρησιμοποίησα μια κανάτα με βρυσάκι, στον πάτο της οποίας βάλαμε διακοσμητικές πέτρες και αβγά. Έπειτα τοποθέτησα τα κλαδιά και μετά ανέλαβαν δράση τα παιδιά! Άνοιξαν την κούτα με τα στολίδια και άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν! (Εντάξει έβαλα λίγο κι εγώ το χεράκι μου, κυρίως στην καθοδήγηση). Μέσα σε λίγα λεπτά ο χώρος της τραπεζαρίας μας γέμισε χρώμα και η διάθεση μας ανέβηκε στα ύψη! Φρέσκα λουλούδια, σοκολατάκια, λαγουδάκια, αβγουλάκια … (και εντάξει σταματάω με τα -άκια), είναι οι πρωταγωνιστές της πασχαλινής διακόσμησης και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από το δικό μας σπίτι!

Το χαμόγελο που είχε ζωγραφιστεί στα προσωπάκια των παιδιών, ήταν η επιβεβαίωση πως διασκεδάζουν και απολαμβάνουν την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους διαδικασίες! Μετά ακολούθησαν οι βιντεοκλήσεις προς τις γιαγιάδες, για να παρουσιάσουμε τις δημιουργίες μας! Γεμάτα καμάρι και περηφάνεια τα παιδιά έδειχναν τα κατορθώματα τους στις γιαγιάδες, οι οποίες ήταν εμφανώς συγκινημένες και περήφανες! Έτσι προστέθηκε με επιτυχία ακόμη ένα λιθαράκι στον πύργο αναμνήσεων των παιδιών μας!

Εσείς βάλατε τα πασχαλινά σας; Προτιμάτε να στολίζετε μόνοι σας ή με την βοήθεια των παιδιών σας;

Mamoula Ξένια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *