Σοκολατενιες πασχαλινες φωλιτσες!
Αν ζεις στην Γερμανία, σίγουρα γνωρίζεις τα choco crossies! Αν δεν ζεις όμως πιστεύω πως ίσως σου ξυπνήσω κάποια ανάμνηση των παιδικών σου χρόνων, από τα χειροποίητα σοκολατάκια με δημητριακά που σου έφτιαχνε η μαμά σου, (σε μια διαφορετική, πιο πασχαλινή εκδοχή, εμπνευσμένη από το Pinterest!) – Αν πάλι όχι, διάβασε την συνταγή που ακολουθεί και τρέξε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ να προμηθευτείς τα υλικά -αν δεν τα έχεις ήδη σπίτι σου- και βουρ με τα παιδιά σου στην κουζίνα για “παιχνίδι”!
ΥΛΙΚΑ (Για περίπου 20 φωλίτσες)
- 400 γρμ. κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρμ. κουβερτούρα λευκή
- 100 γρμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα χωρίς φλούδα
- 3 κούπες νιφάδες καλαμποκιού
- Πασχαλινά χρωματιστά αβγουλακια για διακόσμηση (εναλλακτικά smarties ή m and ms)
- Χαρτάκια για muffins/cupcakes
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε Μπεν Μαρί. (Και επειδή αν δεν είσαι ζαχαροπλάστης, πιθανότατα να μην έχεις σπίτι σου το ειδικό σκεύος, ακολουθούμε την παραδοσιακή οδό! Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους (περίπου μέχρι την μέση) και χρησιμοποιούμε μια μικρότερη για να τοποθετήσουμε την κουβερτούρα, αφού την έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Φροντίζουμε τα χερούλια της μικρότερης κατσαρόλας, να στηρίζονται στο χείλος της μεγαλύτερης για να μην βυθίζεται! Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία -όχι στην υψηλότερη- και προσέχουμε να μην πέφτει υγρασία από το νερό που κοχλάζει στην κουβερτούρα! Ανακατεύουμε συνεχώς και αποσύρουμε από την φωτιά αφού έχει λιώσει η κουβερτούρα!)
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδιζουμε τα αμύγδαλα για να πάρουν λίγο χρώμα.
- Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes ή muffins και προσθέτουμε μέσα τα ειδικά χαρτάκια.
- Όταν λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε τις νιφάδες καλαμποκιού και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Ανακατεύοντας κρατάμε το κουτάλι σε όρθια θέση και πιέζουμε για να σπάσουμε κάποιες νιφάδες.
- Τοποθετούμε το μείγμα στις θήκες, προσέχοντας να ανασηκώνονται ελαφρώς οι άκρες και να δημιουργείται μια ελαφριά λακκούβα.
- Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου δυο ώρες για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
- Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρι.
- Όταν βεβαιωθούμε πως οι φωλίτσες μας έχουν σταθεροποιηθεί μπορούμε εάν θελουμε να αφαιρέσουμε τα χαρτάκια, ή αν επιθυμούμε τις σερβίρουμε με αυτά!
- Τοποθετούμε 3-4 χρωματιστά αυγουλάκια στην κάθε φωλίτσα.
- Με ένα πιρούνι ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα κάνοντας γραμμές πάνω στις φωλίτσες.
- Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι μα στεγνώσουν εντελώς και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Θα ενθουσιάσετε μικρούς και μεγάλους με την εμφάνιση αλλά και την γεύση του συγκεκριμένου γλυκίσματος!
Tip1 Μπορείς αντί για κουβερτούρα γάλακτος, να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κουβερτούρα επιθυμείς ή τα σοκολατένια πασχαλινά αβγά ή λαγουδάκια που όλοι τέτοιες μέρες έχουμε σπίτι μας!
Tip2 Σε περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις φωλίτσες, (inspired by Pinterest), μπορείς να κάνεις απλά βραχάκια, τοποθετώντας μια – μια κουτάλια μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί!
Guten Appetit
Mamoula Ξένια