Παπαρδελες με κοτοπουλο και λαδι τρουφας
6 Ιουλίου, 2020
Στο σημερινό ποστ σας έχω ακόμη μια συνταγή από εκείνες τις περιζήτητες του Cocktail Night! Παπαρδέλες με κοτόπουλο και λάδι τρούφας για απαιτητικούς ουρανίσκους!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρμ. παπαρδέλες ή όποιο ζυμαρικό εσείς προτιμάτε
- 400 γρμ. κοτόπουλο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 200 γρμ. παρμεζάνα τριμμένη
- λάδι τρούφας
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και τις παπαρδέλες και βράζουμε για 4-5 λεπτά. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ!
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
- Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο για να τσιγαριστεί.
- Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (γιατί έχουμε την παρμεζάνα που είναι πολύ αλμυρή) και πιπέρι.
- Σβήνουμε με το σφηνάκι του λευκού κρασιού.
- Αφού μαγειρευτεί το κοτόπουλο και εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις παπαρδέλες και τις ενώνουμε με το κοτόπουλο για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα τους! (Περίπου 4-5 λεπτά ακόμη).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της παρμεζάνας, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λάδι τρούφας (την ποσότητα του οποίου ρυθμίζετε μόνοι σας, ανάλογα με το πόσο έντονο γευστικό αποτέλεσμα επιθυμείτε).
- Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταγόνες λαδι τρούφας!
TYP 1. Αν ζείτε στη Γερμανία ή με κάποιο τρόπο έχετε πρόσβαση σε γερμανικά προϊόντα, μπορείτε να δοκιμάσετε αντί για κρέμα γαλακτος να βάλετε Bratensauce (όπως έκανα κι εγώ στη συγκεκριμένη εκδοχή!) Θα σας εντυπωσιάσει το αποτέλεσμα!
TYP 2. Για τους λάτρεις των μανιταριών ενδείκνυται η συγκεκριμένη συνταγή, μιας και μπορείτε να προσθέσετε ότι μανιτάρια θέλετε!
Guten Appetit!
Mamoula Ξένια
Προηγούμενο
5 + 1 ιδεες για το ταπερακι του παιδικου!
νεότερα