Συνταγες

Σαλατα του καισαρα

Ίσως η πιο αγαπημένη σαλάτα μικρών και μεγάλων! Μια σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα κυρίως γεύμα, καθώς είναι πλούσια τόσο σε γεύση, όσο και σε θρεπτικά συστατικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 Φιλέτο κοτόπουλο
  • Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
  • 1 Φλιτζανάκι καλαμπόκι
  • Παρμεζάνα
  • 2 Φέτες ψωμί του τοστ

DRESSING

  • 1 Φλιτζανάκι ελαιολαδο
  • 1/2 Λεμονι
  • 1 Κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα σχαροτήγανο ψήνω το φιλέτο, το οποίο έχω πασπαλίσει με μπαχαρικά της επιλογής μου και το αφήνω στην άκρη μα κρυώσει. Αφού κρυώσει κόβω σε λωρίδες.
  • Για τα κρουτόν χρησιμοποιώ ψωμί του τοστ, το οποίο έχω κόψει σε μικρά κυβάκια. Περιχύνω με ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνω αλάτι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη. Τα βάζω σε ένα ταψί στο οποίο έχω ήδη τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω για περίπου 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.
  • Πλένω πολύ καλά την πράσινη σαλάτα και την τοποθετώ στο σκεύος σερβιρίσματος.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω καλά όλα τα υλικά του dressing.
  • Ξεκινάω να στήνω τη σαλάτα μου, αφού βεβαιωθώ πως το κοτόπουλο και τα κρουτόν έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

TYP1

Συνήθως επιλέγω να ψήνω μεγαλύτερες ποσότητες κοτόπουλο και έπειτα να το τοποθετώ έτοιμο ψημένο και κομμένο στον καταψύκτη για επόμενη χρήση!

TYP2

Μεγαλύτερες ποσότητες φτιάχνω και στα κρουτόν, τα οποία διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος για αρκετό διάστημα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο ψωμί το οποίο δεν θα καταναλώσετε άμεσα!

Guten Appetit

Mamoula Ξένια

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *