“Σαλατα ροκα με φραουλες” και “ψητο χαλουμι με ντιπς”
28 Ιουλίου, 2020
Λίγο το ότι σας χρωστούσα τις τελευταίες συνταγές του “Cocktail Night”, λίγο ο υδράργυρος που σκαρφαλώνει στα ύψη, και έτσι λίγο-πολύ αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή για μια υπέροχη δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα και έξτρα μπόνους ένα υπέροχο συνοδευτικό!
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα
2 φλιτζάνια ρόκα
6-7 φράουλες κομμένες σε ροδέλες
100 γρμ. παρμεζάνα
2 κ.σ. καβουρδισμένους ηλιόσπορους
Για το Dressing
2 κ.σ ελαιόλαδο
6-7 φράουλες
1 κ.σ ξύδι βαλσάμικο σε κρέμα
1/2 lime
1 κ.σ μέλι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πράσινη σαλάτα και την ρόκα.
Κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες.
Ρίχνουμε τους καβουρδισμένους ηλιόσπορους και την παρμεζάνα.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικα του Dressing και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Έπειτα περιχύνουμε την σαλάτα μας με το Dressing και έτοιμοι για σερβίρισμα!
ΨΗΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
200 γρμ. χαλούμι
1 κ.σ μέλι
Φιστίκια Αιγίνης
Ηλιόσπορους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο, το οποίο έχουμε βάλει να “κάψει”.
Αφού ψηθεί το τοποθετούμε στο σκεύος σερβιρίσματος και περιχύνουμε με μέλι.
Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. (Εγώ επέλεξα ηλιόσπορους και φιστίκια Αιγίνης).
Συνοδεύουμε με κάποιο ντιπ. (Εγώ επέλεξα μαρμελάδα ακτινίδιο της μανούλας και chutney πιπεριάς από τα χεράκια μου!).