ψαρονεφρι με σταφυλια
18 Ιουνίου, 2020
Μετά από απαίτηση του κοινού (μην γελάτε νιώθω και πολύ ινφλουένσερ!!!), σας έχω σήμερα συνταγούλα! Από εκείνες τις γκουρμεδιάρικες του “Cocktail Night”. Τί; Δεν το διάβασες; Για πάνε γρήγορα να το διαβάσεις και να μπεις στο νόημα! https://mamoulamou.gr/cocktail-night/
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ (Για το ψαρονέφρι)
- 1 ψαρονέφρι κομμένο σε μεταγιόν (περίπου 600 γρμ.)
- Σάλτσα σόγιας (2 κουταλιές της σούπας)
- Σκόρδο σε σκόνη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
- Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
- Αλάτι (Δώστε προσοχή γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή)
- Μέλι (1 κουταλάκι του γλυκού)
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Λάδι για το θωράκισμα
ΥΛΙΚΑ (Για τη σάλτσα)
- Σάλτσα σόγιας (3-4 κουταλιές της σούπας)
- Φυστικέλαιο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας)
- Σουσάμι (1 κουταλιά της σούπας)
- Σταφύλια χωρίς κουκούτσι (περίπου 15-20)
- Σκόρδο (1 σκελίδα)
- Μέλι (1 κουταλιά της σούπας)
- Νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνω μια μαρινάδα με την σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και εάν θέλω προσθέτω ελάχιστο αλάτι.
- Αλείφω καλά τα μεταγιόν και τα αφήνω για περίπου δύο ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο.
- Αφού περάσουν οι δύο ώρες, τα βγάζω από το ψυγείο και τα πανάρω με αλεύρι.
- Ανάβω το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω στο τηγάνι το λάδι να κάψει.
- Παίρνω τα παναρισμένα μεταγιόν και τα βάζω στο τηγάνι για να θωρακιστούν, όχι να ψηθούν εντελώς.
- Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρώ και τα αφήνω σε ένα σκεύος για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το φυστικέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο λάδι θέλουμε. Έπειτα προσθέτουμε το σουσάμι για να καβουρδιστεί. Αφού καβουρδιστεί προσθέτουμε και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο.
- Ρίχνουμε τα σταφύλια, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει στη μέση.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ψαρονέφρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγήνης και σταφύλια.
ΤΥΡ 1
Προσοχή στο αλάτι. Η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή και ενδέχεται να χρειαστείτε ελάχιστο εώς καθόλου αλάτι.
ΤΥΡ 2
Το φυστικέλαιο που αναφέρω μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας. Εάν σας αρέσει η γεύση όμως μπορείτε μαζί με το λάδι, να προσθέσετε ελάχιστο φυστικοβούτυρο.
Guten Appetit
Mamoula Ξένια
Προηγούμενο
οργανωση εβδομαδιαιου μενου
νεότερα
Ένα σχόλιο
Όλγα
Έχεις θέσει τον πήχη πολύ ψηλά…
…αρνούμαι να ξαναμπώ στην κουζίνα μου . και –
😛 🙂