Συνταγες

ψαρονεφρι με σταφυλια

Μετά από απαίτηση του κοινού (μην γελάτε νιώθω και πολύ ινφλουένσερ!!!), σας έχω σήμερα συνταγούλα! Από εκείνες τις γκουρμεδιάρικες του “Cocktail Night”. Τί; Δεν το διάβασες; Για πάνε γρήγορα να το διαβάσεις και να μπεις στο νόημα! https://mamoulamou.gr/cocktail-night/

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ (Για το ψαρονέφρι)

  • 1 ψαρονέφρι κομμένο σε μεταγιόν (περίπου 600 γρμ.)
  • Σάλτσα σόγιας (2 κουταλιές της σούπας)
  • Σκόρδο σε σκόνη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • Αλάτι (Δώστε προσοχή γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή)
  • Μέλι (1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Λάδι για το θωράκισμα

ΥΛΙΚΑ (Για τη σάλτσα)

  • Σάλτσα σόγιας (3-4 κουταλιές της σούπας)
  • Φυστικέλαιο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας)
  • Σουσάμι (1 κουταλιά της σούπας)
  • Σταφύλια χωρίς κουκούτσι (περίπου 15-20)
  • Σκόρδο (1 σκελίδα)
  • Μέλι (1 κουταλιά της σούπας)
  • Νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κάνω μια μαρινάδα με την σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και εάν θέλω προσθέτω ελάχιστο αλάτι.
  • Αλείφω καλά τα μεταγιόν και τα αφήνω για περίπου δύο ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο.
  • Αφού περάσουν οι δύο ώρες, τα βγάζω από το ψυγείο και τα πανάρω με αλεύρι.
  • Ανάβω το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω στο τηγάνι το λάδι να κάψει.
  • Παίρνω τα παναρισμένα μεταγιόν και τα βάζω στο τηγάνι για να θωρακιστούν, όχι να ψηθούν εντελώς.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρώ και τα αφήνω σε ένα σκεύος για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το φυστικέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο λάδι θέλουμε. Έπειτα προσθέτουμε το σουσάμι για να καβουρδιστεί. Αφού καβουρδιστεί προσθέτουμε και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο.
  • Ρίχνουμε τα σταφύλια, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει στη μέση.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ψαρονέφρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε.
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγήνης και σταφύλια.

ΤΥΡ 1

Προσοχή στο αλάτι. Η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή και ενδέχεται να χρειαστείτε ελάχιστο εώς καθόλου αλάτι.

ΤΥΡ 2

Το φυστικέλαιο που αναφέρω μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας. Εάν σας αρέσει η γεύση όμως μπορείτε μαζί με το λάδι, να προσθέσετε ελάχιστο φυστικοβούτυρο.

Guten Appetit

Mamoula Ξένια

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *