Συνταγες

Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα!

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Σαρακοστής και όπως είναι λογικό τα σαρακοστιανά πιάτα έχουν την τιμητική τους! Η σημερινή συνταγή, στο δικό μας σπιτικό είναι “all time classic”, δοκιμασμένη και αγαπημένη!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο spaghetti
  • 700-800 γραμμάρια γαρίδες με κέλυφος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη (ένα κουταλάκι του γλυκού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τις βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία.

Αφού βράσουν στραγγίζουμε το ζουμί και το κρατάμε γιατί θα μας χρειαστεί αργότερα.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. -Με όποιον τρόπο προτιμάτε!- Εγώ επιλέγω πάντα κάποιες να είναι εντελώς καθαρισμένες και σε κάποιες αφήνω την ουρά και τα κεφάλια!

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.

Σε μια σωτέζα ή σε ενα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.

Έπειτα προσθέτουμε και τα μακαρόνια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σταδιακά τον ζωμό που έχουμε κρατήσει από τις γαρίδες.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και καπακώνουμε, κοιτάζοντας συνεχώς μήπως χρειάζεται προσθήκη ζωμού ή νερού (βρασμένου).

Προσθέτουμε τις γαρίδες, καπακώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε!

Guten Appetit!

Mamoula Ξένια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.