
Δροσερη παντζαροσαλατα
13 Μαΐου, 2020
Ο καιρός ανοίγει και η ζέστη καλά κρατεί. Οι ψησταριές στις αυλές και τα μπαλκόνια έχουν πάρει φωτιά, γι αυτό η συνταγή της εβδομάδας είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας, που εύκολα όμως μετατρέπεται σε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Υλικά
- 500 γρμ. παντζάρια
- 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 5-6 καρύδια
Εκτελεση
- Βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Έπειτα τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο (αφού το έχουμε ψιλοκόψει) το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε στο μπολ με τα παντζάρια μετά ρίχνουμε και το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν.
- Έτοιμη η σαλάτα μας!
Ιδανικά συνοδεύουμε με (όχι και τοσο ελαφρύ) σκορδόψωμο!
Για το σκορδόψωμο
- Φέτες ψωμιού της επιλογής σας.
- Αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και με σκόρδο σε σκόνη ή αν θέλουμε πιο έντονη γεύση παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδου και την τρίβουμε πάνω στις φέτες μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-8 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανό αποτέλεσμα θέλουμε).
- Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Αυτή λοιπόν ήταν η συνταγή για μια άκρως δροσερή, καλοκαιρινή παντζαροσαλάτα! Θα χαρώ πολύ να την δοκιμάσετε!
Guten Appetit
Mamoula Ξένια

Προηγούμενο
Οργανωση παιδικης ντουλαπας
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

20+1 ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!
10 Ιουνίου, 2020
To know us better..!
9 Μαΐου, 2020