Συνταγες

Δροσερη παντζαροσαλατα

Ο καιρός ανοίγει και η ζέστη καλά κρατεί. Οι ψησταριές στις αυλές και τα μπαλκόνια έχουν πάρει φωτιά, γι αυτό η συνταγή της εβδομάδας είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας, που εύκολα όμως μετατρέπεται σε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Υλικά

  • 500 γρμ. παντζάρια
  • 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5-6 καρύδια

Εκτελεση

  • Βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Έπειτα τα κόβουμε σε κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο (αφού το έχουμε ψιλοκόψει) το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε στο μπολ με τα παντζάρια μετά ρίχνουμε και το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν.
  • Έτοιμη η σαλάτα μας!

Ιδανικά συνοδεύουμε με (όχι και τοσο ελαφρύ) σκορδόψωμο!

Για το σκορδόψωμο

  • Φέτες ψωμιού της επιλογής σας.
  • Αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και με σκόρδο σε σκόνη ή αν θέλουμε πιο έντονη γεύση παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδου και την τρίβουμε πάνω στις φέτες μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-8 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανό αποτέλεσμα θέλουμε).
  • Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Αυτή λοιπόν ήταν η συνταγή για μια άκρως δροσερή, καλοκαιρινή παντζαροσαλάτα! Θα χαρώ πολύ να την δοκιμάσετε!

Guten Appetit

Mamoula Ξένια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *