
Δροσερη παντζαροσαλατα
13 Μαΐου, 2020
Ο καιρός ανοίγει και η ζέστη καλά κρατεί. Οι ψησταριές στις αυλές και τα μπαλκόνια έχουν πάρει φωτιά, γι αυτό η συνταγή της εβδομάδας είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας, που εύκολα όμως μετατρέπεται σε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Υλικά
- 500 γρμ. παντζάρια
- 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 5-6 καρύδια
Εκτελεση
- Βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Έπειτα τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο (αφού το έχουμε ψιλοκόψει) το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε στο μπολ με τα παντζάρια μετά ρίχνουμε και το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν.
- Έτοιμη η σαλάτα μας!
Ιδανικά συνοδεύουμε με (όχι και τοσο ελαφρύ) σκορδόψωμο!
Για το σκορδόψωμο
- Φέτες ψωμιού της επιλογής σας.
- Αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και με σκόρδο σε σκόνη ή αν θέλουμε πιο έντονη γεύση παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδου και την τρίβουμε πάνω στις φέτες μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-8 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανό αποτέλεσμα θέλουμε).
- Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Αυτή λοιπόν ήταν η συνταγή για μια άκρως δροσερή, καλοκαιρινή παντζαροσαλάτα! Θα χαρώ πολύ να την δοκιμάσετε!
Guten Appetit
Mamoula Ξένια

Προηγούμενο
Οργανωση παιδικης ντουλαπας
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Ρυζι μπασματι με λαχανικα και σαγανακι θαλασσινων
23 Μαΐου, 2020
Παπαρδελες με κοτοπουλο και λαδι τρουφας
6 Ιουλίου, 2020